Jom!Check it Out...
Bahan yg diperlukan :
-paper towel/kertas tisu
-nozel #18
-icing bag
-paddle fondant
-spatula
-Air Panas
Dengan menggunakan icing bag & nozel #18,picit buttercream seperti di atas.
Sebelum tu kenalah sapu nipis krim untuk cover/hilangkan serdak2 kek tu...
picit keliling kek sampai habis
Kemudian,ambil spatula rendamkan dalam air panas ye (tak mo air yg suam2 kuku tau..air yg PANAS).
lps rendam tu,ambil spatula & lap kering spatula .kemudian terus licinkan buttercream mcm biasa.
licinkan sampai habis yee...
Kemudian ambil paper towel, tekan2 & ratakan bhgn atas kek menggunakan jari.
lepas tu,ratakan tepi kek menggunakan paddle fondant dengan paper towel
Dengan menggunakan nozel #18 picitkan krim di bhgn atas pula.
Dengan mengunakan spatula yg direndam dgn air panas,ratakan bhgn atas kek
Dengan menggunakan paper towel & paddle fondant licinkan bhgn atas.
Tekan secara lembut ratakan krim.
akhirnya...tadaa....
licinkan...
Lepas ni jom kita pakat dok buat cara mcm ni..nmpk licin mcm guna fondant je...
salam...nice..npk menarik tq share ...
BalasPadam